Pandantivul – o bijuterie cu numeroase valențe simbolice


0

Alegerea bijuteriilor adecvate care să se potrivească perfect cu stilul vestimentar și personalitatea nu este întotdeauna o sarcină ușor de îndeplinit, mai ales când se dorește obținerea unui stil original, cu totul special. 

În momentul achiziționării unui lanț, trebuie să se acorde o atenție pandantivului, acesta fiind cel mai important element al bijuteriei. Purtarea unor bijuterii de aur, cum ar fi colierul sau lănțișorul cu un pandantiv special, este de-a dreptul necesară pentru orice doamnă sau domnișoară, care își dorește să-și contureze armonios trăsăturile feminine. De asemenea, astfel de accesorii au capacitatea de a îmbunătăți vizibil orice ținută casual.

5 tipuri de pandantive potrivite în funcție de preferințe

1. Pandantive de dimensiuni mici

Pandantivele de dimensiuni mici sunt delicate, elegante și nu atrag privirile celor din jur într-un mod ostentativ. Se poate opta cu încredere pentru pandantive în centrul cărora se află o piatră prețioasă. Ele impresionează prin strălucire și rafinament pur, putând fi integrate atât în ținute de zi, cât și de seară. În plus, pot fi utilizate cu încredere în ținutele casual, cum sunt cele office.

2. Pandantive de dimensiuni mari

Femeile care optează pentru pandantive mari sunt, de obicei, îndrăznețe și vor să atragă atenția asupra personalității lor puternice printr-un stil vestimentar autentic. Este important de știut faptul că un pandantiv cu dimensiuni generoase poate fi inclus în orice tip de ținută, însă trebuie avut grijă la înălțime. Spre exemplu, pentru o persoană scundă, acest tip de accesoriu nu este unul potrivit, prin prisma efectului vizual pe care îl creează.

Astfel de pandantive se pot purta alături de bluze cu decolteuri simple și bijuterii discrete, pentru a se crea o simetrie plăcută.

3. Pandantive în stil de piatră

Cele care sunt atrase de stilul vintage, își pot îndrepta atenția către pandantivele cu pietre, ele fiind cunoscute pentru faptul că sporesc nivelul de încredere în propria persoană. În plus, completează cu succes tinutele elegante, business sau chiar casual. De asemenea, sunt apreciate pentru faptul că nu se demodează niciodată, reușind să fie o opțiune adecvată pentru femeile de orice vârstă.

4. Pandantive în forme diverse

Există numeroase forme de pandantive care pot fi alese, în funcție de preferințe sau de anumite detalii estetice, cum ar fi culoarea ochilor, tonul pielii etc. De asemenea, pandantivele care au anumite simboluri pot fi o variantă de-a dreptul perfectă pentru persoanele care vor să ofere un cadou deosebit pentru cineva drag.

5. Pandantive spirituale

În prezent, pandantivele în formă de cruce au căpătat un nivel înalt de popularitate, datorită simbolisticii aparte, dar și datorită faptului că se integrează cu succes în orice stil vestimentar ales. De asemenea, mai există și modele cu îngeri, aceste pandantive fiind alese prin prisma valențelor simbolice pe care le poartă. 

Prin urmare, deși procesul de alegere a pandantivului este unul dificil, se poate ține cont de variantele menționate în rândurile de mai sus. Astfel de pandantive sunt ideale în contextul unui cadou special oferit persoanei dragi. 


Like it? Share with your friends!

0
Torok

0 Comentarii

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată.