Vânzarea sau amanetarea bijuteriilor din aur – care este cea mai bună opțiune?


0

Ori de câte ori este nevoie de un împrumut rapid, se poate apela cu încredere la serviciile unei agenții de amanet, o soluție sigură, eficientă, discretă și fără formalități birocratice prin care se rezolvă problemele financiare. 

Printre serviciile acesteia se numără și cumpărarea de aur de la persoanele fizice. În ambele cazuri, fie că persoana alege să vândă sau să amaneteze, poate obține rapid suma dorită, în urma unei evaluări prealabile a bijuteriilor sau obiectelor din aur.

Dar care este cea mai bună opțiune atunci când persoana deține bijuterii din aur? Ambele modalități de obținere a banilor, atât vânzarea, cât și amanetarea aurului, aduc beneficii clientului, însă depinde numai de alegerea sa, de valoarea sentimentală a bijuteriilor sau de starea acestora.

Vânzarea sau amanetarea aurului?

Înainte de a răspunde la această întrebare, clientul trebuie să știe că, indiferent de alegere, va pleca din agentia de amanet cu bani în buzunar. Dacă acesta alege amanetul de acasă și procedurile online, la sfârșitul zilei contul său bancar va fi alimentat cu o sumă. În ambele cazuri, bijuteria sau obiectul din aur va primi o evaluare corectă din partea specialiștilor casei de amanet si un preț avantajos pentru gramul de aur. 

Diferența este că vânzarea presupune înstrăinarea aurului, fără posibilitatea recuperării obiectelor, iar amanetarea îi oferă clientului posibilitatea recuperării bunurilor după o perioadă stabilită prin contract și rambursarea împrumutului primit. În cazul vânzării, trebuie să se știe că aceasta se realizează formal tot printr-un contract de amanet cu durata de o zi și comision 0. I se oferă cel mai bun preț pe gramul de aur și banii pe loc.

La amanetare, bijuteriile din aur se lasă doar ca garanție agenției pentru o perioadă standard de 30 zile, cu posibilitate de prelungire. Bunurile lăsate pot fi ridicate oricând înainte de termenul scadent, dacă se plătește împrumutul și comisionul la zi datorat. Acesta din urmă nu are valori de natură să poată speria clientul și este calculat în funcție de valoarea împrumutului. Astfel, pentru sume mai mari sau egale cu 10000 lei, comisionul este de 0,1% din suma/zi; pentru sume între 5000 și 9999 comisionul este de 0,2%/zi, iar pentru împrumuturi sub 5000 lei, comisionul este de 0,3%/zi.

De obicei, alegerea între cele două modalități de valorificare financiară a aurului deținut de către o persoană depinde de uzura, utilitatea sau valoarea sentimentală a obiectelor din metal prețios. Dacă vorbim despre bijuterii vechi, deteriorate, pe care nu le mai folosește nimeni din familie, atunci varianta recomandata este vânzarea. Persoana poate alege să primească bani sau bijuterii noi în schimb, de la aceeași agenție de amanet. Dacă se dorește păstrarea bijuteriilor pentru diverse considerente, valoarea sentimentală, folosirea lor curentă sau dorința de a le dărui sau a le lăsa moștenire, atunci alegerea va fi pentru amanetare.

Concluzii

Indiferent că decide să vândă sau să amaneteze aurul la o agenție de profil, pentru obținerea rapidă a unui sume de bani, clientul trebuie să știe că va primi o evaluare cinstită realizată de specialiști, un preț bun și corect pe gramul de aur și obiectele aduse, precum și seriozitate în îndeplinirea obligațiilor contractuale, potrivit legii.


Like it? Share with your friends!

0
Torok

0 Comentarii

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată.