Sfaturi pentru alegerea jucariilor pentru copii


0

Alegerea unei jucarii pentru cei mici poate fi ceva simplu, dar lucrurile nu sunt tot timpul atat de usoare precum par. Uneori, alegerea celor mai bune jucarii penturu bebelusi poate fi foarte complexa, mai ales cand bebelusii au deja personalitate si stiu ce vor.

Alegerea jucariilor ideale se va face in functie de varsta copilului si de particularitatile acestuia. Astfel, se pot gasi jucarii pentru stimulare, jucarii pentru copii cu dizabilitati sau jucarii pentru copiii cu probleme de invatare. Exista o jucarie pentru fiecare copil.

Idei pentru alegerea jucariilor in functie de copil

Jucarii pentru bebelusi. Bebelusii nu au nevoie de foarte multe jucarii la indemana, dar trebuie sa fie cele potrivite pentru ei, atat pentru ca ii ajuta si ii stimuleaza fizic si senzorial, cat si pentru ca sunt dezvoltate pentru nevoile varstei lor. Spre exemplu, se vor utiliza jucarii din lemn, jucarii cu texturi variate si lista poate continua in functie de preferinte si de scopul jucariilor.

Cele mai citite articole

Importanta utilizarii jucariilor ca instrumente educationale este incontestabila. Exista multiple siteuri si carti care pot oferi sfaturi complete despre cum trebuie sa aiba loc joaca si ce jucarii trebuie sa se aleaga atunci cand parintii cumpara cadouri pentru copii. Adultii nu ar trebui sa uite ca o jucarie se alege si in functie de varsta copilului, nu doar in functie de aspectul acesteia. 

Selectarea jucariilor in functie de varsta fiecarui copil se face in conformitate cu etapa de dezvoltare, dar si tinand cont de particularitatile de invatare ale acestuia. Asadar, pentru un bebelus, se vor alege jucarii usor de manevrat, dar daca bebelusul s-a dezvoltat mai rapid, se pot alege si jucariile din urmatoarea categorie de varsta.

Bebelusii au nevoie de jucarii care stimuleaza. Jucariile, pe langa faptul ca sunt un mijloc de divertisment pentru copii, daca sunt bine folosite, servesc pentru a stimula si a favoriza multe procese de invatare.

De asemenea, bebelusii au nevoie de jucarii care sa ii ajute sa invete. Copiii invata prin joaca si, din acest motiv, este necesar ca jucariile sa permita copiilor sa-si dezvolte propriile abilitati si sa promoveze dorinta de a experimenta.

Cele mai citite articole


Like it? Share with your friends!

0
Torok

0 Comentarii

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *