Îngrijirea pielii și machiajul: cum să pregătești tenul pentru baza de machiaj și fond de ten 


0

Pregătește-te să descoperi secretele unui ten sănătos și al unui make-up impecabil! Acest articol te va ghida prin pașii esențiali de îngrijire a pielii înainte de aplicarea machiajului, de la curățare și exfoliere, la hidratare și selecția corectă a produselor. Te vei familiariza cu cele mai importante aspecte care te pot ajuta să te bucuri de un machiaj fără cusur o zi întreagă!  

De ce este importantă îngrijirea pielii înainte de aplicarea machiajului? 

Îngrijirea pielii înainte de aplicarea machiajului nu este doar un capriciu estetic, ci un aspect esențial pentru sănătatea tenului. Câteva etape esențiale de pregătire înainte de aplicarea machiajului vor asigura că produsele de make-up vor arăta impecabil pe parcursul zilei. 

  • curățarea tenului îndepărtează impuritățile și uleiurile și pregătește pielea pentru a absorbi eficient produsele de machiaj aplicate ulterior; 
  • exfolierea ajută la îndepărtarea straturilor de celule moarte de la suprafața pielii, lucru ce poate îmbunătăți aspectul general al tenului; 
  • un toner are rolul de a echilibra pH-ul pielii, de a îndepărta orice urme rămase de impurități și de a pregăti pielea pentru etapa de hidratare;
  • hidratarea este esențială indiferent de tipul de ten. Pielea bine hidratată este mai puțin predispusă la uscăciune și descuamare, probleme care pot afecta aspectul machiajului. În același timp, asigură un mediu sănătos pentru aplicarea machiajului; 
  • utilizarea unui primer înainte de aplicarea fondului de ten poate să asigure o durabilitate mai mare a machiajului și poate preveni oxidarea fondului de ten. 

Aceste proceduri permit machiajului să se așeze mai bine pe piele și să reziste mai mult timp. Dacă acești pași sunt neglijați, pot apărea probleme precum acneea sau iritațiile. Tonerul poate ajuta și la minimizarea porilor, ceea ce poate duce la un aspect mai neted al pielii după aplicarea produselor de make-up, iar baza de machiaj poate fi aleasă în funcție de tipul de ten: matifiantă sau hidratantă. 

Pregătirea tenului: cum faci curățarea și exfolierea pielii? 

Curățarea pielii ar trebui să fie un ritual zilnic, indiferent de tipul de ten. Alege cu grijă produsele de curățare și demachiere, în funcție de tipul tău de ten. Pentru pielea grasă sunt de preferat produsele cu putere mai mare de curățare, deoarece ajută la eliminarea excesului de sebum. În schimb, pielea sensibilă necesită produse mai blânde, care să nu irite sau usuce excesiv epiderma. 

Exfolierea se recomandă o dată sau de două ori pe săptămână, în funcție de tipul de ten, iar produsele de exfoliere trebuie, de asemenea, alese în funcție de tipul de ten. Iată o serie de pași pe care ar trebui să îi urmezi pentru a-ți curăța și exfolia corect tenul: 

1. începe prin a-ți curăța fața cu un produs de curățare potrivit pentru tipul tău de piele.
2. clătește bine cu apă caldă, pentru a deschide porii.
3. aplică un exfoliant, masând ușor pielea cu mișcări circulare.
4. clătește din nou cu apă caldă, apoi cu apă rece, pentru a închide porii.
5. usucă ușor pielea cu un prosop curat și aplică o cremă hidratantă. 

Respectând acești pași și alegând produsele adecvate, tenul tău va fi pregătit pentru aplicarea machiajului, iar rezultatul va fi unul impecabil. 

Hidratarea: cheia unui ten sănătos și pregătit pentru machiaj 

Aplicarea machiajului pe o piele bine hidratată poate face diferența între un machiaj care arată bine și unul care nu. Hidratarea ajută la o aplicare mai uniformă a produselor de machiaj și la prelungirea duratei acestuia. Cu toate acestea, nu toate cremele hidratante sunt potrivite pentru toate tipurile de piele:

  • pentru tenul uscat se recomandă cremele hidratante, care blochează umezeala în piele; 
  • pentru tenul gras folosește creme hidratante pe bază de apă, deoarece acestea nu blochează porii; 
  • pentru tenul mixt se recomandă folosirea unei creme hidratante pe bază de apă pe zonele grase și a unei creme pe bază de ulei pe zonele uscate; 
  • tenul sensibil va beneficia de creme hidratante fără parfumuri sau coloranți care pot irita pielea. 

Cum să alegi și să aplici baza de machiaj pentru un finish impecabil? 

Cele mai citite articole

Dacă ai ten uscat, o bază de machiaj hidratantă te va ajuta la prevenirea uscăciunii și va asigura o aplicare uniformă a machiajului. Persoanele cu ten gras pot beneficia de o bază matifiantă, care poate controla excesul de sebum și poate reduce strălucirea nedorită. 

Poți aplica baza de machiaj cu ajutorul unui burete, deoarece îți poate oferi un efect mai natural și va ajuta la estomparea produsului în piele. Aplicarea cu ajutorul degetelor poate oferi mai mult control, în timp ce o pensulă poate asigura o acoperire mai mare. 

Primer-ul poate prelungi durata machiajului și poate face ca fondul de ten să arate mai bine pe piele. De asemenea, poate ajuta la estomparea porilor și la uniformizarea culorii tenului. Împreună cu pudra de fixare, ajută la menținerea machiajului pe parcursul zilei și la prevenirea strălucirii excesive. 

Cum poți menține machiajul impecabil pe parcursul zilei? 

Iată câteva sfaturi pentru a menține machiajul impecabil pe parcursul zilei: 

1. începe cu o bază bună: hidratarea este esențială, așa că nu uita să hidratezi pielea înainte de a începe machiajul;
2. aplică produsele în ordinea corectă: fond de ten, corector, pudră; 
3. nu exagera cu cantitatea de produs – mai puțin înseamnă mai mult în acest caz;
4. aplică produse de fixare – spray-urile sau pulberile de fixare creează un strat de protecție care împiedică machiajul să se estompeze sau să se strice pe parcursul zilei; 
5. poți face retușuri pe parcursul zilei cu ajutorul pudrelor compacte sau șervețelelor matifiante. 

Nu uita că demachierea este la fel de importantă ca și aplicarea machiajului în îngrijirea tenului, deoarece permite pielii să respire și să se regenereze după o zi lungă de expunere la factori de mediu. 

Curățarea, exfolierea și hidratarea sunt pași fundamentali înainte de aplicarea produselor de machiaj, iar alegerea și aplicarea corectă a acestora asigură un finish perfect. Prin îngrijirea adecvată a tenului vei putea menține pielea sănătoasă, gata de machiaj. Makeup-ul este o artă care începe cu pregătirea corectă a pielii! 

Cele mai citite articole


Like it? Share with your friends!

0
Torok

0 Comentarii

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *