Cum să ieși din zona de confort și să ai mai multă încredere în propriile forțe


0

Încrederea de sine este un lucru din ce în ce mai dorit de majoritatea lumii. Societatea din ziua de azi vine la pachet cu o serie de insecurități care îi poate afecta pe unii oameni într-o măsură mai mare. Pentru a ieși din zona de confort și a da piept cu „gura lumii” trebuie să ai un nivel de stimă de sine ridicat și să crezi cu toată ființa că poți face asta. Nu toată lumea se naște sau crește cu astfel de mentalitate, însă, din fericire, ea se poate antrena și dezvolta în timp prin anumite exerciții. 

Iată câteva exerciții interesante care te pot ajuta să capeți mai multă încredere în tine:

  1. Expune-te în mod repetat la situații în care te simți inconfortabil

Ieșirea din zona de confort nu este un proces simplu sau plăcut. Trebuie să înfrunți temerile pe care le ai și să te expui în mod repetat unor situații inconfortabile, doar așa vei reuși să te adaptezi și să ieși din mediul tău familiar. Poate ai petrecut mult timp gândindu-te că ți-ar plăcea să începi o nouă activitate ori că actualul job te nemulțumește și ai vrea să schimbi domeniul. Tot ce trebuie să faci este să încerci variante noi. De exemplu, sunt multe fete care sunt tentate să încerce o carieră în domeniul de videochat, dar sunt descurajate de ceea ce aud în jur despre această meserie, dacă te-ai gândit și tu la posibilitatea asta aruncă un ochi pe site-ul celor de la Rich Girls Studio pentru a descoperi mai multe. 

  1. Fii blând cu tine și permite-ți să greșești

Atunci când începi acest proces de ieșire din zona de confort, respectiv dobândire de încredere în sine, este posibil ca lucrurile să nu meargă perfect din prima. E important să știi acest lucru și să-ți permiți să experimentezi, să înveți și să greșești. Trebuie să ai răbdare, pentru că vorbim de un proces de lungă durată, care presupune acumularea unei game largi de experiențe. Însă, în final rezultatele vor merita tot efortul depus. 

  1. Evită să te gândești foarte mult înainte să acționezi

Uneori persoanele care încearcă să capete mai multă încredere în forțele proprii se pot lăsa influențate de propriile gânduri, care nu sunt întotdeauna cele mai folositoare. Este necesar să încerci să ai o gândire cât mai obiectivă posibil, fără să te lași pradă gândurilor bazate pe emoții foarte puternice. Astfel, atunci când vrei să începi să faci ceva nou, care te sperie, încearcă să treci lucrurile printr-un filtru obiectiv, fără să te gândești la ce ar spune alții sau dacă e acceptat sau nu din punct de vedere social. 

  1. Ai grijă de corpul tău

Pe lângă munca la nivel de mentalitate și dezvoltarea unor idei sănătoase cu privire la viață, este important să ai grijă de corpul tău. Adoptă mereu o postură dreaptă, aceasta va sugera că ai încredere în tine și te simți bine cu felul în care se prezintă corpul tău. De asemenea, încearcă să faci constant mișcare, fie că asta înseamnă o simplă plimbare prin parc sau a merge într-o zi la muncă pe jos. Dacă ești atentă la condiția ta fizică, te vei bucura de niște rezultate și mai remarcabile, fiind o transformare completă. 

Așadar, încrederea în sine și ieșirea din zona de confort sunt două aspecte ce pot fi obținute cu perseverență și multă muncă. Însă, e un proces pe care poate să-l facă oricine dacă dă dovadă de voința necesară.

Sursă foto: unsplash.com


Like it? Share with your friends!

0
Torok

0 Comentarii

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *