Ghid de achiziție al unei camere de supraveghere


0

Deși mulți ar crede că cele mai multe spargeri au loc în timpul nopții, ei bine…acestea se petrec mai ales în timpul zilei, atunci când proprietarii locuințelor sunt la serviciu sau în oraș, într-un continuu du-te-vino al activităților zilnice. Cu intrări prin efracție și cazuri de spargeri într-o continuă creștere, un sistem de supraveghere ar putea fi ceea ce fie ar face hoțul de a da un pas în spate, fie ar ajuta la rezolvarea unor cazuri de furt. În acest sens, alegerea unei camere de supraveghere necesare în vederea completării unui sistem de supraveghere este esențială, iar pentru aceasta vei descoperi în acest articol câteva dintre informațiile de bază. 

Diferite tipuri de camere de supraveghere

Piața echipamentelor electronice din care poți alege în vederea satisfacerii nevoilor pe care le ai este extrem de vastă. De exemplu, atunci când ai nevoie de un calculator, poți alege între nenumărate modele pe care le găsești atât în varianta de calculatoare noi, cât și calculatoare refurbished în cazul în care dorești o variantă economică, dar eficientă din punct de vedere al performanțelor. 

Tot în același sens, poți alege și din nenumărate modele de variante de camere de supraveghere: camere de supraveghere pentru monitorizare a spațiilor interioare sau pentru monitorizare a spațiilor exterioare, dar și camere de supraveghere 4G care sunt echipate cu cartele SIM sau abonamente mobile în vederea supravegherii oricărui spațiu exterior, oricât de departe de casă ar fi. 

Cum alegi camerele de supraveghere potrivite?

Este clar că nu se aplică aceleași criterii pentru alegerea unor camere de interior ca pentru alegerea celor pentru exterior, însă există și aspecte importante în orice sens. De exemplu, este importantă rezoluția pe care o are camera de supraveghere aleasă, dar și modalitatea sau capacitatea de stocare aleasă. De asemenea, sursa de alimentare sau posibilitatea de detectare a fețelor se află printre criteriile importante de care utilizatorii trebuie să țină cont atunci când aleg camera de supraveghere potrivită. 

Caracteristici cheie

Cele mai citite articole

Rezoluția și calitatea video sunt, așadar, unele dintre cele mai importante caracteristici de care este indicat să se țină cont. Cu cât rezoluția este mai bună, cu atât calitatea imaginii va fi mai bună, iar identificarea unui individ, de exemplu, va fi mai aproape de succes. Există camere utilizate pentru supraveghere video cu o rezoluție de 720p, dar și camere care pot filma în 4K. O variantă eficientă ar fi cea de 1080p, una dintre soluțiile de compromis. 

Un alt element important este unghiul de vizualizare – cu cât acesta este mai mare, cu atât dispozitivul va putea vedea mai mult spațiu larg. De obicei, modelele comune de camere de supraveghere depășesc un unghi de vizualizare de 100 de grade. 

Este important, de asemenea, și cât de durabile sunt camerele de supraveghere pe care le alegi, mai ales dacă este vorba despre modelele de camere pentru exterior. Este important ca acestea să fie robuste, să fie rezistente și să poată fi instalate la o înălțime suficient de mare pentru a fi inaccesibile hoților. 

Pentru că o cameră de mari dimensiuni este mai ușor de identificat, este de preferat să alegi o cameră discretă, care să nu fie în mod clar vizibilă altora. Nu uita să ții cont și de ușurința de instalare, mai ales dacă este vorba despre modelele de camere de exterior care au nevoie de conectare la o sursă de alimentare cu energie electrică – poate fi nevoie de buget suplimentar în cazul în care este nevoie să intervină un specialist tehnician sau electrician. 

Ține cont de fiecare dintre aspectele importante pentru alegerea unei camere de supraveghere și bucură-te de avantajele pe care le oferă acestea.

Cele mai citite articole


Like it? Share with your friends!

0
Torok

0 Comentarii

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *