3 sfaturi utile pentru alegerea lichidului de parbriz în funcție de sezon


0

Un parbriz curat și transparent este secretul unei călătorii sigure. Dacă vedem exact ce se întâmplă pe drum, putem reacționa rapid în caz de urgență. Mai ales în condiții meteo nefavorabile, ai nevoie de un lichid de curățare a parbrizului bun, deoarece vizibilitatea este de obicei limitată în astfel de condiții. În acest articol, poți afla sfaturi esențiale care te pot ajuta să achiziționezi lichidul de parbriz potrivit în funcție de sezon. Iată ce trebuie să știi! 

Diferența dintre lichidul de parbriz de vară și de iarnă

Diferența dintre lichidul de parbriz de vară și de iarnă poate fi observată din mai multe puncte de vedere. Primul este conținutul de alcool. Lichidul de parbriz de iarnă are o concentrație mai mare de alcool pentru a-l proteja de îngheț, ceea ce poate afecta mirosul și poate provoca iritarea tractului respirator. Pe de altă parte, lichidul de parbriz de vară are un conținut mai mic de alcool, ceea ce îl face să miroasă mai plăcut. 

De asemenea, lichidul de vară conține mai mulți detergenți pentru a îndepărta mai eficient murdăria și insectele. Pe de altă parte, lichidul de iarnă nu necesită o concentrație atât de mare de detergenți, deoarece alcoolul ajută la îndepărtarea murdăriei și a depunerilor. 

Poate fi util să ții cont și de brandul mașinii atunci când achiziționezi un lichid de parbriz. Producătorii de automobile pot recomanda anumite tipuri de lichid de parbriz sau specificații tehnice pentru acesta în manualul de utilizare al mașinii. Respectarea acestor recomandări poate asigura că lichidul de parbriz este compatibil cu sistemul de curățare al mașinii și că nu va cauza daune sau disfuncții. De exemplu, dacă ai o mașină BMW, achiziționează lichid de parbriz BMW.

Sezonul rece – Optează pentru un lichid de parbriz cu protecție antigel

Cele mai citite articole

În timpul iernii, este esențial să alegi un lichid de parbriz special conceput pentru sezonul rece. Acesta trebuie să aibă un punct de îngheț scăzut pentru a preveni înghețarea pe parbriz și a asigura o vizibilitate bună. Lichidul de iarnă are un conținut ridicat de alcool, care îl protejează de îngheț și ajută la îndepărtarea murdăriei și a depunerilor de pe parbriz. 

În sezonul rece, parbrizul este expus la condiții meteo extreme, inclusiv la îngheț și zăpadă. Caută un produs cu un punct de congelare scăzut, de preferință sub -20°C. Un punct de congelare scăzut asigură că lichidul nu va îngheța la temperaturile scăzute, curățând parbrizul eficient. Un exemplu este lichidul de spălare parbriz, intensiv BMW Group (-25°C), 500 ml

Sezonul cald – Alege un lichid de parbriz cu protecție împotriva insectelor și a murdăriei.

În timpul sezonului cald, insectele și murdăria pot deveni o problemă majoră pentru vizibilitatea în timpul condusului. Din acest motiv, este esențial să achiziționezi un lichid de parbriz special conceput pentru a face față acestor provocări, agenți de curățare puternici. Așa cum este această soluție parbriz, fără antigel BMW, 1000ml. Acești agenți au capacitatea de a îndepărta rapid insectele și murdăria, menținând parbrizul curat și clar. Astfel, vom avea o vizibilitate excelentă în timpul condusului.

Când alegi un lichid de parbriz pentru sezonul cald, trebuie să verifici compoziția acestuia. Lichidul de parbriz adecvat pentru această perioadă trebuie să conțină un număr mai mare de detergenți, care sunt responsabili de îndepărtarea murdăriei mai grele și a insectelor.

Sezonul intermediar – Caută un lichid de parbriz versatil cu protecție și curățare medie.

În sezoanele de tranziție, temperaturile pot fi imprevizibile, fluctuând între valori apropiate de cele din vara și cele din iarnă. Aceasta poate reprezenta o provocare în alegerea lichidului de parbriz potrivit, deoarece uneori poate fi suficient de cald pentru a necesita un lichid de parbriz de vară, în timp ce în alte zile poate fi suficient de rece pentru a necesita un lichid de parbriz de iarnă. Pentru a face față acestor condiții variabile, este recomandat să optezi pentru un lichid de parbriz care poate rezista la o gamă largă de temperaturi, fără a-și pierde eficiența. 

În timpul sezoanelor de tranziție, temperaturile pot scădea sub punctul de îngheț, în special noaptea sau dimineața devreme. Astfel, este important să alegi un lichid de parbriz care oferă o protecție moderată împotriva înghețului, pentru a preveni înghețarea lichidului în duze sau pe parbriz. Aceasta va asigura o vizibilitate clară și va preveni eventualele daune cauzate de îngheț.

Protecția antigel în sezonul rece, curățarea eficientă a insectelor și murdăriei în sezonul cald, și un lichid versatil pentru sezonul intermediar, sunt elementele pe care trebuie să le iei în calcul. Ține cont de aceste recomandări și pregătește-te corespunzător pentru fiecare sezon!

Cele mai citite articole


Like it? Share with your friends!

0
Torok

0 Comentarii

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *