De ce se stramba dintii?


0

Oamenii sunt diferiti, iar diferentele dintre ei sunt ceea ce face ca fiinta umana sa fie interesanta. Acest lucru se manifesta chiar si in modul in care cresc dintii. Unii dinti sunt mai mari, altii mai mici, altii au forme diferite, altii sunt aliniati si, adesea, dintii sunt chiar strambi. Dar ce face ca unii dinti sa fie nealiniati? Acum, cu un aparat dentar spark, va fi mai usor ca dintii sa fie indreptati.

Genetica poate fi vinovata pentru dintii strambi

Dintii strambi pot fi genetici. Inghesuirea, dimensiunea maxilarului, forma maxilarului, a avea prea multi dinti (hiperdontie), supramuscaturile, submuscaturile si dezvoltarea slaba a dintelui sau a palatului sunt cateva dintre conditiile care pot fi transmise in familie.

Igiena orala slaba

Daca nu este practicata o igiena orala buna, se poate obtine gingivita (stadiile incipiente ale bolii gingiilor). Potrivit Journal of Dental Research, aproape jumatate dintre adultii de peste 30 de ani au o forma de boala a gingiilor. 

Lasata netratata, gingivita se poate dezvolta in parodontoza. Aceasta forma mai grava de boala a gingiilor poate face ca dintii sa se miste sau chiar sa cada.

Pierderea precoce a dintilor de lapte

Cele mai citite articole

Daca a fost pierdut un dinte de lapte devreme, ar fi putut permite altor dinti sa se deplaseze in zona de pierdere, aglomerand zona in care ar fi intrat in cele din urma un dinte permanent.

Sugerea degetului

Cei care au avut obiceiul de a suge degetul mare cand erau copii pot sa aiba dintii mai strambi cand sunt adulti, din cauza presiunii puse de deget pe dinti.

Impingerea dintilor cu limba

Cand o persoana inghite, se presupune ca limba apasa pe cerul gurii in spatele dintilor din fata. Daca in schimb limba apasa pe dinti, este posibil ca in timp dintii sa se strambe.

Malnutritie

Obtinerea nutrientilor necesari din dieta este importanta pentru sanatatea si dezvoltarea muschilor, oaselor si tesuturilor corpului tau. In situatia in care corpul nu obtine ceea ce are nevoie, printre potentialele probleme de sanatate ar putea aparea si dintii strambi. Nu este vorba doar despre sanatatea dintilor, ci si despre restul organismului care are nevoie de nutrienti.

Cele mai citite articole


Like it? Share with your friends!

0
Torok

0 Comentarii

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *