3 meserii populare și peste un deceniu în Europa, care necesită doar cursuri de calificare  


0

Libertatea de mișcare a persoanelor, bunurilor și a serviciilor în Europa a determinat o concurență serioasă între piețele muncii din statele membre. Anual, sute de cetățeni non-europeni emigrează definitiv sau pe durată determinată către aceste țări, fiind atrași de numeroasele oportunități profesionale, cu potențial crescut, din punct de vedere salarial. 

Compensațiile financiare sunt prioritare pentru majoritatea asiaticilor veniți în Europa din dorința unui trai decent. De asemenea, o mare parte dintre aceștia sunt motivați să se stabilească în țara gazdă definitiv. Deci pe lângă factorul salarial, acești oameni vor lua în calcul și posibilitățile de evoluție profesională în acele domenii nemuritoare, de care societatea europeană va avea nevoie și peste 10 ani. 

Există acele meserii în care pasiunea poate fi transformată într-o carieră: cum susțin unele companii experiența practică a angajaților? 

În acest sens, angajatorii le pot pune acestora la dispoziție cursuri plătite pentru calificare sau avansare profesională în domeniul în care activează, în funcție de rezultatele pe care lucrătorii le oferă de-a lungul derulării contractului de muncă.  

  • Domeniul construcțiilor 

Construcțiile reprezintă una dintre meseriile cruciale pe piața muncii europene, datorită salariilor semnificative, dar și din perspectiva lucrătorilor care preferă un loc de muncă stabil pentru cel puțin 5 ani de acum încolo. Firmele încep să recurgă la serviciile de recrutare pentru muncitori din Nepal, India, Sri Lanka și alte state non-europene prin intermediul agențiilor de specialitate precum Work-Finder.eu. În general, personalul originar din țările asiatice le-a dovedit angajatorilor excelente abilități de comunicare în orice limbă de circulație, anduranță, rezistență la stres, ușurință în ceea ce privește integrarea în noul mediu cultural și de muncă. 

Cele mai citite articole

De asemenea, aceștia dețin deja experiență practică dobândită în țara de origine, ceea ce reprezintă un atu major în procesul de recrutare. Cu toate acestea, pentru a-și spori șansele de a păstra locul de muncă și în viitorul îndepărtat, personalul din toată lumea ar trebui susținut să urmeze un curs de specialitate recunoscut internațional pentru a-și asigura un portofoliu de proiecte la care au participat. 

  • Hairstylist  

Saloanele axate pe hairstyle nu se mai mulțumesc doar cu personal specializat pe o anumită arie de activitate. Profesia se află la mare căutare în toată lumea, iar cursurile de specializare sunt puse la dispoziția personalului în vederea unei evoluții în carieră ar putea să vizeze următoarele nișe: stilizarea în ședințele de modă, pentru televiziune, producția de filme și teatru. 

  • Cosmeticieni 

Dacă deții un salon de înfrumusețare, atunci este necesară pregătirea constantă pentru ca angajații să țină pasul cu trendurile și cerințele publicului în materie de beauty. Cursurile din această categorie sunt indicate pentru a cizela abilitățile personalului în activități precum: masaj, cosmetică generală, machiaj profesional, nail art și până la extensii de gene 2D și 3D.

Acestea sunt câteva dintre numeroasele domenii de activitate de care societatea europeană va avea nevoie și peste decenii. În multe firme există deja angajați care dețin la activ un portofoliu practic impresionant, dar care poate fi completat cu succes de câteva cursuri profesionale pentru rezultate de elită. Așteptările clienților sunt în continuă schimbare, deci companiile care doresc să înlăture concurența au un interes major în a le pune angajaților la dispoziție ore de pregătire în vederea fidelizării clienților. 

Sursa foto: pexels.com 

Cele mai citite articole


Like it? Share with your friends!

0
Torok

0 Comentarii

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *