Cum te poate afecta depresia?


0

Un curs de viata dificil, evenimente dureroase precum traume, doliu sau chiar genetica, sunt toti factori care pot duce o persoana sa aiba depresie intr-o zi si sa ajunga la psihiatru Mihaela Dumitru. Recunoscuta ca o boala, depresia poate fi totusi vindecata.

Cum te afecteaza depresia?

Depresia se concretizeaza printr-o suferinta generala foarte importanta pentru persoana care o traieste. Impinsa la punctul culminant si fara ingrijire reala si serioasa, depresia poate duce, in cazurile cele mai extreme, la dorinte suicidare. Iata de ce este esential sa ramai vigilent asupra semnelor unei posibile depresii in sine sau in persoana iubita si sa pui in aplicare solutii eficiente pentru a iesi dintr-un anumit cerc vicios.

Persoanele care sufera de depresie nu sunt intotdeauna pe deplin constiente ca se afla intr-un episod depresiv caracterizat deoarece exista mai multe forme de depresie. Se simt foarte rau, uneori cu buna stiinta si alteori nu, dar in cele mai multe cazuri vor sa puna capat situatiei lor rapid.

Tristetea, oboseala, neputinta, melancolia constanta si intuneric care ii insotesc ii priveaza de o viata implinita. Acesta este modul in care, de foarte multe ori, persoanele depresive incep mai intai prin a merge la medicul generalist care le va pune un diagnostic si le va elibera un medicament pe baza de reteta care le va permite sa amelioreze rapid simptomele depresiei. 

Este o solutie practica care permite obtinerea de rezultate la nivel psihic si fizic intr-un mod destul de rapid si care ofera temporar confort emotional persoanelor aflate in situatie de depresie. In unele cazuri, sprijinul terapeutic pentru a iesi din depresie trebuie neaparat suplimentat cu medicamente, dar este important de retinut ca acest tip de tratament trebuie incadrat intr-un protocol de ingrijire limitat in timp.

In plus, exista si alte solutii care pot trata depresia in mod natural, fara a fi nevoie sa iei medicamente. Printre aceste mijloace, psihoterapia: o solutie eficienta care o trateaza rapid si durabil.

In sfarsit, depresia fiind adesea confundata cu tristetea, poti discuta cu un psihiatru ca sa evaluezi in mod eficient disconfortul, permitandu-ti totodata sa obtii un prim raspuns asupra pasilor de urmat pentru a tinde catre un echilibru psihologic mai bun.


Like it? Share with your friends!

0
Torok

0 Comentarii

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată.