Ce trebuie să ştii despre alegerea membranei bituminoase pentru hidroizolaţii?


0

Orice lucrare de hidroizolatie necesită materiale de bună calitate, iar membrana bituminoasă este un material din ce în ce mai folosit în lucrările de hidroizolaţii, protejând construcţiile de precipitaţii şi de apă din pânză freatică. Membrana bituminoasă poate avea în compoziţie bitum oxidat şi poate fi acoperită cu diferite materiale, în funcţie de rolul pe care trebuie să îl îndeplinească.

Cert este că membrana bituminoasă va fi folosită pentru a preveni infiltrarea apei în elementele din structura construcţiei, în lucrări de hidroizolatie terasarefacerea hidroizolaţiilor afectate de trecerea timpului sau de factori externi, hidroizolaţiile de terase circulabile sau necirculabile.

Factori pentru alegerea membranei bituminoase

Cele mai importante criterii de alegere a membranei bituminoase sunt:

  • structura armaturii. În funcţie de structură armaturii, există membrane bituminoase cu armatura din fibră de sticlă folosite în hidroizolaţii în sistem dublu sau multistrat şi membrane bituminoase cu armatura din poliester neţesut, folosite atât în lucrări multistrat, cât şi în lucrări de hidroizolaţie monostrat;
  • aditivii adăugaţi în bitumul distilat. Astfel, există membrane bituminoase aditivate cu polimeri plastomeri APP sau SBS.

Montarea membranei bituminoase

Pentru a pregăti suprafaţa suport şi montarea membranei bituminoase, se recomanda folosirea unui arzător cu furtun şi a unui regulator sub presiune, a unei butelii cu gaz propan sau butan, sculelor şi uneltelor pentru a tăia sau pentru a croi membrană, sculelor şi uneltelor pentru a presa părţile în timpul termosudarii, dar şi echipamentului de protecţie şi stingătorului de incendiu de capacitate medie.

Cele mai citite articole

Înainte de a monta membrana bituminoasă se va pregăti suprafaţa suport care va fi tratată cu o amorsă bituminoasă pentru o mai bună aderență, se va asigura că suprafaţa suport este netedă şi perfect uscată, se va curăţa de pietriş şi de stratul de ardezie hidroizolaţia veche şi se vor umple crăpăturile şi găurile cu un mastic pentru membrane bituminoase.

După ce se pregăteşte suprafaţa suport, se va monta membrana bituminoasă propriu-zisă prin termosudare cu un arzător racordat la butelie cu gaz, cu flacăra între sulul de membrana şi suprafaţa suport. Sunt situaţii în care membrana bituminoasă se va lipi prin termosudare cu aer cald cu un dispozitiv special creat în acest sens.

Se fixează membrana bituminoasă din dreptul gurilor de scurgere în sensul de urcare a pantei şi se acordă o atenţie deosebită montării corespunzătoare a membranei şi fâşiilor de membrane în zona detaliilor de acoperiş. Fără doar şi poate, membrana bituminoasă reprezintă unul din cele mai eficiente materiale de hidroizolaţii.

Cu ajutorul unei echipe de specialitate de la Hidroizolatii Conduraru, clienţii pot izola în mod eficient o locuinţă, de la fundaţie şi până la acoperiş. Alegând produsele potrivite, fără doar şi poate hidroizolaţiile vor fi de cea mai bună calitate, iar clienţii vor fi mai mult decât mulţumiţi pe termen lung. Personalul calificat şi specializat în realizarea lucrărilor de hidroizolaţii face diferenţa în luarea unei decizii favorabile în acest sens.

Cele mai citite articole

Comments

comments


Like it? Share with your friends!

0
Torok

0 Comentarii

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la bara de unelte