4 motive pentru care sa folosesti lampa UV pentru dezinfectarea apei 


0

Indiferent din ce sursa provine apa, de la un izvor sau de la o retea publica, in componenta acesteia se pot gasi si alte substante, a caror prezenta poate fi periculoasa pentru sanatatea oamenilor si pentru buna functionare a electrocasnicelor. 

De aceea, sistemele de purificare si dezinfectare a apei potabile sunt esentiale. Astfel de sisteme pot fi folosite insa si pentru alte tipuri de apa, cum ar fi apa din piscina, contactul cu o astfel de apa contaminata fiind de asemenea, un pericol pentru oameni. Unul dintre cele mai moderne si eficiente sisteme de purificare a apei este lampa UV, care foloseste ultraviolete UVC, folosite chiar si in sistemul sanitar pentru dezinfectarea suprafeteleor si aerului. 

Motivele pentru care popularitatea acestor lampi este intr-o continua crestere sunt urmatoarele: 

Lampile UV sunt foarte eficiente

Lampile UV sunt folosite pentru dezinfectie in foarte multe domenii de activitate, de la cel sanitar si industria alimentara pana la sectorul ospitalitatii si dezinfectarea apei potabile. Acest lucru se datoreaza gradului de eficienta al acestora, care este unul foarte ridicat. 

Cele mai citite articole

Razele UVC patrund in interiorul celulelor, distrugandu-le AND-ul, astfel incat acestea devin incapabile sa se mai reproduca. Drept urmare, nu vor mai putea infecta alte organisme. 

Exista o gama larga de produse 

Pe piata de profil exista foarte multe tipuri de lampi UV, destinate atat utilizarii profesionale, cat si pentru utilizare casnica. Astfel ca oricine se poate bucura de o apa curata si proaspata, indiferent de sursa de provenienta a apei. 

Sunt distruse diferite microorganisme periculoase 

Tehnologia folosita de lampile UV pentru purificarea apei este una foarte eficienta, care actioneaza asupra diferitelor microorganisme care se pot afla in apa destinata consumului. Printre acestea se gasesc diferite virusuri si bacterii, dar si ciuperci sau mucegaiuri, care odata intrate in organismul uman pot afecta sanatatea acestuia.

Calitatea apei este imbunatatita 

Odata cu purificarea si dezinfectarea apei nu numai ca aceasta devine potabila, dar si calitatea acesteia, gustul si mirosul, aspectul, toate sunt imbunatatie, ceea ce va contribui la cresterea consumului de apa, un lichid esential pentru orice organism viu. 

Prin urmare, lampile UV sunt utile in foarte multe situatii si pot fi folosite de aproape oricine, deoarece se pot instala in cadrul unor sisteme profesionale de purificare a apei sau la intrarea apei in gospodarie. Astfel, sanatatea oamenilor va fi protejata impotriva infectarii cu agenti patogeni din apa. 

Cele mai citite articole


Like it? Share with your friends!

0
Torok

0 Comentarii

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *