Masajul terapeutic este unul dintre cele mai relaxante și liniștitoare senzații pe care le putem experimenta, acesta având numeroase beneficii asupra organismului. Acesta este cunoscut ca soluția eficientă de terapie în cazul ameliorării disconfortului sau a durerilor musculare, având beneficii și în soluționarea problemelor circulatorii.
Ținând cont de natura problemelor întâmpinate sunt utilizate numeroase tehnici în această formă de terapie.
Ce beneficii oferă masajul terapeutic?
Scopul masajului terapeutic este tratarea problemelor de natură musculară, precum inflamațiile, spasmele musculare sau disconfortul articular. Însă, acest masaj contribuie la îndepărtarea stresului, tulburările de somn și chiar tratarea anxietății. Cu alte cuvinte, pe lângă beneficiile aduse corpului, masajul terapeutic are un rol definitoriu în îmbunătățirea sănătății emoționale și mentale.
Printre principalele beneficii aduse de terapia prin masaj menționăm:
- Diminuarea considerabilă a tensiunilor musculare și calmarea zonelor suprasolicitate;
- Reducerea disconfortului și a inflamațiilor la nivelul articulațiilor;
- Scăderea semnificativă a nivelului de stres, acumulat în activitățile cotidiene;
- Îmbunătățirea circulației sanguine;
- Creșterea nivelului de flexibilitate a articulațiilor, minimizând disconfortul provocat de durerile de spate;
- Îmbunătățirea funcției imunitare și recâștigarea energiei în urma efectuării unui efort fizic;
- Obținerea unui somn liniștitor și lipsit de întreruperi;
- Reducerea simptomelor de anxietate și depresie, masajul fiind de mare ajutor în atenuarea durerii și eliminarea energiei negative care afectează echilibrul emoțional.
Cum poate fi îmbunătățită tehnica masajului terapeutic?
Pentru a obține beneficii la nivelul întregului organism, nu doar la nivelul musculaturii și o recuperare rapidă în cazul în care vorbim de performanță sportivă, includerea uleiurilor esențiale în terapia prin masaj este soluția ce garantează rezultate uimitoare.
Este dovedit faptul că uleiurile esențiale (prin prisma proprietăților lor versatile), contribuie la îmbunătățirea sănătății noastre, fiind un aliat în soluționarea unor multiple probleme de natură fizică, emoțională, mentală sau spirituală.
În sprijinul terapeuților sunt protocoalele și blendurile de uleiuri esentiale doTERRA, ele fiind special concepute pentru a furniza beneficii incontestabile celor care le utilizează, în diferite tehnici de masaj abordate.
Un amestec de uleiuri esențiale special gândit pentru terapiile prin masaj este blend-ul AromaTouch de la doTERRA. Acesta combină multiple uleiuri cu proprietăți de calmare și relaxare printre care uleiul esențial de mentă, lavandă, busuios, grapefruit etc.
Aceste uleiuri esențiale sunt cunoscute pentru efectele reconfortante, relaxante și de alinare aduse la nivelului întregului organism. Aplicarea a 1-2 picături de ulei esențial în zona gâtului, umerilor, picioarelor sau spatelor generează un efect imediat de detensionare și de relaxare profundă.
De asemenea, pentru refacerea și menținerea optimă a stării de sănătate, blend-ul AromaTouch poate fi asociat cu protocoalele Simphony of the Cells (SOC), ele reprezentând o aplicare în straturi a acestor uleiuri terapeutice.
Aceste protocoale sunt alese în urma identificării unor simptome pe care le prezentă persoanele și a nivelului de sensibilitate prezentat. Un aspect important de menționat este legată de hidratare. În situația alegerii ambelor tehnici, persoana în cauză trebuie să se hidrateze corespunzător, pentru a avea certitudinea unor efecte pozitive superioare.
Sportivii sau persoanele in vârstă care suferă de dureri musculare cronice pot alege pentru masaj și crema Deep Blue, acesta fiind un amestec de uleiuri esențiale foarte eficient ce invigorează circulația sangvinăin zona pe care se aplică și aduce efecte rapide
in ceea ce privește alinarea suferinței.
Concluzie
Masajul terapeutic este o formă eficientă de terapie ce contribuie la relaxarea și calmarea zonelor tensionate ale corpului, îmbunătățind considerabil sănătatea fizică și mentală.