Se obișnuiește să se roage la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului pentru a cere protecție și sprijin. Maica Domnului ocrotește orașele de dușmani, păstrează pacea în familie, soldații și războinicii cer și ei putere.
Proprietățile vindecătoare ale icoanei Maicii Domnului sunt cunoscute în toată lumea: se spune că are darul de a vindeca multe boli și de a alina întristarea. Icoana Maicii Domnului este una dintre cele mai venerate icoane ortodoxe. A devenit faimoasă pentru numeroasele vindecări ale credincioșilor. Chipul sfânt este rugat să împace oamenii în război, să scape de orbire și de alte boli grave, inclusiv de epidemii sau pandemii. De asemenea, protejează împotriva dezastrelor naturale și a atacurilor hoților care intră în casă.
Rugăciunea sinceră în fața icoanei aduce liniște și bucurie familiilor, liniștește rudele violente și îi împacă pe cei aflați în ceartă. Icoanele Maicii Domnului sunt renumite pentru proprietățile lor miraculoase, așa că pictorii de icoane au realizat multe copii ale unor astfel de imagini, care, la rândul lor, prin rugăciunile credincioșilor, au devenit și ele miraculoase.
În iconografie, imaginea Maicii Domnului este înfățișată în stilul Oranta, care simbolizează rugăciunea ei de mijlocire. Imaginea Maicii Domnului a arătat generozitate pentru miracole. Este important să înveți comunicarea în rugăciune cu Maica Domnului. Pictograma ajută la concentrare, concentrarea asupra forțelor interioare. Cuvintele unui apel la rugăciune nu sunt greu de citit, este mai greu să le simți cu sufletul.
Prin urmare, un ortodox trebuie să lucreze pe sine. Să-ți cureți sufletul prin sacramentele spovedaniei prin pocăință și să te unești cu Hristos în sacramentul Euharistiei. Atunci, dacă Domnul vrea, rugăciunea nu va fi doar un text de rugăciune, ci un apel din inimă și o comuniune cu lumea cerească. Important este ca rugăciunea către Maica Domnului să fie constantă, și nu numai în zilele stabilite de biserică.
Sursă: icoane-art.ro