Cum montezi o baterie de cadă sau duș ?

3 min


0

Bateriile pentru cadă sau duș se înlocuiesc atunci când se dorește renovarea întregii băi sau atunci când cele actuale nu mai funcționează corespunzător. Montajul lor poate fi dificil. Însă, dacă ai uneltele necesare și te informezi ceva mai bine despre pașii pe care trebuie să îi urmezi, cu siguranța vei reuși să montezi orice tip de baterie duș, fără să apelezi la un instalator profesionist.Copiază HTMLCopiază textul

În momentul în care trebuie să montezi o baterie de duș, trebuie să te asiguri că o achiziționezi pe cea potrivită. Pe piață găsești mai multe feluri de baterii, care se diferențiază în funcție de mediul de utilizare (pentru cadă, duș, lavoar sau bideu) și tipul de montaj (pe perete, pe cadă/lavoar/ în pardoseală). Spre exemplu, dacă ai nevoie să înlocuiești o baterie cadă, achiziția va trebui să o faci din gama destinată bateriilor pentru cadă. Nicidecum, bateria pentru lavoar nu se va potrivi pentru cadă, sau cea pentru bideu la duș.

Ce să ai în dotare înainte de montarea bateriei?

Înainte de a monta orice fel de baterie, asigură-te că ai la îndemână uneltele și materialele necesare: o bucată de cânepă pentru etanșare, un clește reglabil pentru sifonul de scurgere, un set de chei fixe, tubulare și inelare, șurubelnițe și toate piesele de schimb pentru baterie. Pentru bateriile de perete ai nevoie în plus de o mașină de găurit și de o ruletă, dacă nu sunt deja efectuate orificiile.

Cum montezi bateria pentru un duș?

1. Pentru început trebuie să închizi alimentarea cu apă.

2. Mai apoi, trebuie să faci măsurătorile necesare pentru a poziționa înălțimea suportului pentru duș.

3. Ulterior, se stabilesc punctele unde se vor executa găurile în perete, după care se pregătesc racordurile.

4. Următorul pas constă în montarea bateriei la racorduri. Bateria pentru duș trebuie să se potrivească perfect, iar filetele trebuie să fie acoperite în totalitate.

5. Se face montajul prelungirilor pentru robinete, iar după acest pas se etanșează cu ajutorul cânepei. Trebuie etanșate inclusiv racordurile în formă de S. Bineînțeles, trebuie verificat dacă distanța corespunde dimensiunii optime pentru baterie.

6. Ulterior, se fixează bateria, se înșurubează și se face racordarea superioară a bateriei.

7. După acești pași, se pot executa găurile în perete pentru a fixa cu șuruburi bara suport la înălțimea potrivită.

Cum montezi bateria pentru cadă?

Montajul bateriilor pentru cadă nu este foarte diferit de cel al bateriilor pentru duș. În principiu, se urmăresc aceeași pași, prin care trebuie să te asiguri că închizi alimentarea la apă și că faci măsurătorilor potrivite pentru găurile ce urmează a fi efectuate în perete. Mai apoi, montajul îl adaptezi în funcție de forma bateriei.

Nu uita să etanșezi cu ajutorul cânepei prelungirile pentru robinete și să fixezi bateria cât se poate de bine în perete. Dacă întâmpini dificultăți în momentul montajului și consideri că nu reușești să duci la bun sfârșit proiectul, cel mai bine este să apelezi la un instalator profesionist. Totuși, dacă nu intenționezi să faci acest lucru, poți căuta în mediul online imagini video cu pașii pe care trebuie să îi urmezi în vederea montării corespunzătoare a bateriei. De altfel, sunt producători de baterii care oferă instrucțiuni de montaj, pe care le regăsești în interiorul ambalajelor sau pe site-urile oficiale.

Ce să verifici după ce ai terminat?

După ce ai terminat de montat orice fel de baterie, urmează testarea finală. În ultima etapă trebuie să pornești alimentarea cu apă pentru a testa funcționalitatea bateriei. Lăsând apa să curgă, trebuie să verifici dacă ai îmbinat și etanșat corespunzător toate racordurile. Dacă nu există scurgeri, atunci ai reușit să montezi bateria așa cum se cuvine! În caz contrar, va trebui să reiei invers pașii și să verifici unde s-a produs greșeala.


Like it? Share with your friends!

0

Sari la bara de unelte