Vara, temperaturile ridicate fac ca organismul sa piarda mai multa apa si astfel este necesar ca aportul de lichide sa fie suplimentat pentru o hidratare optima. Hidratarea eficienta vine cu mai multe beneficii asupra organismului, ce nu ar trebui deloc neglijate. Chiar daca se vorbeste cel mai des de hidratare pe timp de vara, de fapt, ar trebui ca fiecare persoana sa fie preocupata de hidratarea generala a organismului in fiecare sezon.
Hidratare ajuta la pierderea in greutate si la controlul greutatii
Deoarece ofera o senzatie de satietate, apa poate ajuta la obtinerea starii de satietate si astfel va impiediva vizitele dese la frigider intre mese. De asemenea, poate ajuta la stimularea metabolismului.
Un studiu asupra femeilor cu exces de greutate a constatat ca consumul de pahare suplimentare de apa inainte de fiecare masa a dus la reduceri substantiale ale greutatii corporale, indicelui de masa corporala si compozitiei corporale.
Potrivit unui alt studiu din 2016, adultii care si-au crescut aportul de apa cu doar 1% au consumat mai putine calorii. Si-au redus, de asemenea, aportul general de zahar, colesterol, sodiu si grasimi saturate.
Hidratarea optima diminueaza durerile articulare
Cartilajul din articulatii contine aproximativ 80% apa. Mentinerea unei hidratari optime ajuta articulatiile sa ramana bine lubrifiate, ceea ce contribuie la reducerea frecarii prin crearea unei „perne” intre oase. Mai putina frecare inseamna articulatii cu miscare mai lina si mai putine dureri.
Pentru cei care nu pot bea foarte multa apa pentru ca pur si simplu nu le place, exista o alta solutie cu numeroase avantaje reprezentata de suc de aronia si catina, cu ajutorul caruia pe langa hidratare se obtin si efecte antioxidante si regenerante considerabile.
Hidratarea contribuie la reglare mai buna a temperaturii
Cercetarile arata ca atunci cand organismul este deshidratat, corpul stocheaza mai multa caldura. Acest lucru, la randul sau, va reduce capacitatea de a tolera temperaturile calde. O hidratare buna ajuta organismul sa produca transpiratie atunci cand este supraincalzit in timpul activitatii, ceea ce, la randul sau, raceste corpul. Acest mecanism de racire incorporat este esential in prevenirea excesului de caldura si a disconfortului asociat.