Ce Sunt Serviciile Funerare Şi La Ce Ar Trebui Să Fii Atent?

2 min


0

Evenimentele tragice se pot întâmpla oricând şi oricui, tocmai de aceea în situaţiile în care decesul cuiva a survenit, este necesar să se apeleze la servicii funerare non stopDe regulă aceste servicii sunt oferite în totalitate şi dispun de tot necesarul recuzitei unei astfel de situaţii nefericite.

Ce include un serviciu funerar?

Cele trei momente care sunt de obicei acoperite de un serviciu funerar tradițional sunt priveghiul, transportul şi înmormântarea decedatului. Adesea, aceste trei evenimente sau momente se numesc servicii funerare, dar pot fi diferite și toate implică, de asemenea, costuri de înmormântare diferite.

Priveghiul:

Priveghiul este o ceremonie ținută de obicei înainte de înmormântare, la domiciliul decedatului sau la o casă funerară. Priveghiul poate avea elemente diferite, deoarece diferențele culturale sunt sărbătorite diferit nu numai între țări sau state, ci și între orașe.

Astăzi priveghiul a devenit un moment de adunare a persoanelor apropiate familiei decedatului. Scopul său este tocmai să vegheze asupra trupului defunctului, precum și, conform multor tradiții religioase, să se roage pentru binele spiritului său sufletului său. În multe cazuri, serviciile funerare non stop sunt deja pregătite să urmeze cereri specifice din partea familiilor pentru înmormântare.

Înmormântarea

Locul unei înmormântări este, de obicei, casa persoanei care a decedat sau, dacă se angajează un serviciu funerar, chiar în casa funerară.

Este obișnuit ca oamenii, înainte de moartea lor, să specifice tipul de ritual, rugăciune sau chiar activitate cu care ar dori să fie onorați și amintiți. De asemenea, multe servicii funerare au început deja să se adapteze la aceste schimbări, deoarece funcția funeraliilor, dincolo de ritualul specific, este de a servi ca un moment de întâlnire pentru cei dragi, unde durerea pierderii lor începe să se vindece.

Transportul

Cele mai citite articole

În cele din urmă, înmormântarea este momentul în care, dacă membrii familiei doresc acest lucru, serviciile funerare transportă corpul de la locul funerar la locul de înmormântare (de obicei un cimitir).

Înmormântarea este de obicei alcătuită dintr-o procesiune într-un dric, în interiorul căreia se află sicriul defunctului, urmat de cei dragi, rude și alte persoane, de-a lungul drumului.

Este important de ştiut că planificarea cheltuielilor finale include în plan, toate costurile de înmormântare. De la gropar, achiziționarea sicriului, bolta din cimitir, la pământ etc. Aceste aranjamente finale pot însemna o cheltuială semnificativă pentru familia decedatului.

Tipuri de condoleanţe

Există mai multe moduri de a transmite condoleanţe iar cei care din motive variate nu pot ajunge la o înmormântare, ar trebui să aleagă o formă cât mai elegantă de a-şi transmite părerea de rău. Cea mai bună variantă în acest sens sunt condoleanţele scrise deoarece:

–   Sunt o dovadă a faptului că cel care le-a trimis a vrut să transmită mai mult decât un simplu mesaj telefonic;

–   Sunt mai relevante pentru regretul de a lipsi de la înmormântare.

Cât costă serviciile funerare?

Costul estimat al unui serviciu funerar depinde de mulţi factori, stabiliţi la faţa locului între firme funerarii şi familia decedatului. Dar această sumă nu include costul terenului pentru înmormântare, flori, lumânări.

Cele mai citite articole


Like it? Share with your friends!

0

Sari la bara de unelte