Ce sunt fațetele dentare și cum te ajută să îți transformi complet zâmbetul?


0
Beautiful smile and white teeth of a young woman. Matching the shades of the implants or the process of teeth whitening.

Un zâmbet strălucitor și atrăgător poate avea un impact semnificativ asupra încrederii în sine și a stimei de sine. Imperfecțiunile dentare precum petele, fisurile sau dinții în neregulă pot afecta aspectul zâmbetului. Fațetele dentare reprezintă o soluție populară și eficientă pentru a transforma rapid și dramatic aspectul dinților și a obține un zâmbet perfect.

Ce sunt fațetele dentare?

Fațetele dentare, cunoscute și sub denumirea de furniruri dentare, sunt foi subțiri din material ceramic sau compozit care sunt aplicate pe suprafața dinților naturali pentru a îmbunătăți aspectul acestora. Acestea sunt personalizate pentru a se potrivi perfect cu forma, dimensiunea și culoarea dinților existenți, oferind un rezultat natural și atrăgător. Pentru persoanele care se întreabă cât costă o fațetă dentară într-o clinică de încredere trebuie menționat faptul că un preț clar poat fi stabilit doar în urma unei discuții cu medicul specialist care se va ocupa de montarea acestora.

Cum se aplică fațetele dentare?

Cele mai citite articole

Procesul de aplicare a fațetelor dentare implică mai multe etape:

 • Consultarea inițială: Prima etapă este consultarea cu un dentist cosmetic. În timpul acestei întâlniri, veți discuta despre obiectivele dumneavoastră estetice, veți evalua starea actuală a dinților și veți stabili dacă fațetele dentare sunt potrivite pentru dumneavoastră.
 • Pregătirea dinților: Pentru a permite aplicarea fațetelor dentare, o cantitate mică din smalțul dinților va trebui îndepărtată. Această etapă se face sub anestezie locală pentru a asigura confortul pacientului. După pregătire, dentistul va lua amprente detaliate ale dinților pentru a crea fațetele personalizate.
 • Crearea fațetelor dentare: Amprentele dentare sunt trimise la un laborator dentar specializat, unde se creează fațetele dentare personalizate. Acestea sunt realizate din materiale de înaltă calitate, cum ar fi ceramica, care imită aspectul și luminozitatea smalțului natural al dinților.
 • Aplicarea fațetelor: Odată ce fațetele sunt gata, ele sunt testate pentru a se asigura că se potrivesc perfect și au aspectul dorit. Apoi, sunt aplicate pe dinții pregătiți folosind adeziv dentar specializat.
 • Finisarea și polizarea: După aplicare, dentistul va efectua finisarea și polizarea fațetelor pentru a asigura un aspect natural și o potrivire perfectă cu restul dinților. Aceasta implică ajustarea fațetelor pentru a obține o mușcătură corectă și pentru a îmbunătăți estetica.

Ce probleme dentare pot fi corectate cu ajutorul fațetelor dentare?

Fațetele dentare pot corecta o serie de probleme dentare, inclusiv:

 • Pete și decolorări: Fațetele dentare pot acoperi petele și decolorările cauzate de cafea, fumat sau consumul de alimente și băuturi colorate.
 • Dinți uzați sau mici: Dacă dinții sunt uzați sau mai mici decât ar trebui, fațetele dentare pot restabili dimensiunea și forma corectă.
 • Dinți înclinați sau înghesuiți: Fațetele pot corecta înclinația sau înghesuirea dinților pentru a obține o aliniere mai uniformă.
 • Fisuri și spații: Fisurile mici sau spațiile inestetice între dinți pot fi acoperite și corectate cu ajutorul fațetelor dentare.
 • Îmbunătățirea formei și luminozității dinților: Dacă doriți să îmbunătățiți forma sau luminozitatea dinților dumneavoastră, fațetele dentare pot oferi un rezultat rapid și dramatic.

Avantajele fațetelor dentare

 • Aspect natural: Fațetele dentare sunt create pentru a imita aspectul și luminozitatea smalțului natural al dinților, astfel încât rezultatul este foarte natural. Se vor folosi fațete în culori similare cu restul dinților, astfel încât atunci când sunt montate și coroane sau alte astfel de lucrări să nu se vadă nicio diferență.
 • Rezistență: Materialele utilizate pentru fațetele dentare sunt durabile și rezistente la pete și decolorări. Este important să se țină cont de recomandările medicului stomatolog pentru a conserva cât mai mult starea fațetelor dentare.
 • Rezultate rapide: Transformarea zâmbetului cu ajutorul fațetelor dentare este un proces rapid, iar rezultatele sunt imediate. În doar câteva întâlniri cu stomatologul, zâmbetul perfect al pacientului va fi restaurat cu ajutorul fațetelor.
 • Păstrarea smalțului natural: În comparație cu alte proceduri, precum coroanele, aplicarea fațetelor dentare implică îndepărtarea mai puțin smalț natural, ceea ce înseamnă că dintele nu este la fel de afectat.

Fațetele dentare reprezintă o soluție excelentă pentru cei care doresc să-și îmbunătățească aspectul zâmbetului și să obțină rezultate rapide și naturale. Cu ajutorul unui dentist cosmetic experimentat, puteți discuta despre opțiunile disponibile și puteți decide dacă fațetele dentare sunt potrivite pentru dumneavoastră. Transformarea zâmbetului poate avea un impact semnificativ asupra încrederii în sine și asupra calității vieții, și fațetele dentare reprezintă o modalitate eficientă și sigură de a obține acest rezultat.

Cele mai citite articole


Like it? Share with your friends!

0
Torok

0 Comentarii

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *