În spațiul media vei găsi multe sfaturi despre cum și pentru ce poți folosi împrumuturile rapide. Din numeroasele publicații pe tema aceasta veți afla toate detaliile despre sume, perioada de returnare și despre dobânzi. Veți putea compara produsele financiare ale tuturor companiilor de credit populare și veți decide la care să apelați.
Cu toate acestea, când vine vorba de ce nu ar trebui să iei împrumuturi rapide, articolele pe această temă sunt puține. Iar o decizie impulsivă și neconsiderată de a aplica pentru un împrumut rapid poate avea după aceea consecințe destul de neplăcute.
Una dintre cele mai proaste decizii pe care le poți lua este să iei un împrumut rapid pentru a ajuta o rudă sau un prieten. Și înainte să spui că ai încredere în cei dragi și nu te vor dezamăgi, îți voi spune că, după cum arată statisticile, probabilitatea de a-ți obține banii este minimă și poți pierde banii.
Nu faceți împrumuturi rapide pentru a cumpăra bunuri și servicii care nu sunt vitale pentru dvs
Folosirea împrumuturilor rapide de consum pentru a cumpăra articole și servicii scumpe este o soluție destul de comună, în special pentru clienții mai tineri ai companiilor de credit. Impulsați de dorința de a deține cele mai noi modele de telefoane sau laptopuri, majoritatea persoanelor sub și puțin peste 30 de ani apelează la contractarea unui împrumut rapid, fără a ține cont de faptul că acest tip de credit trebuie rambursat extrem de rapid.
Înainte de a vă decide să contractați un împrumut pentru o astfel de achiziție, faceți un pas înapoi și gândiți-vă bine dacă aveți într-adevăr nevoie de un articol atât de scump chiar acum.
Nu utilizați împrumuturi rapide pentru a finanța achiziția unei locuințe
Așa cum împrumuturile rapide nu sunt potrivite pentru finanțarea unei afaceri, ele nu sunt potrivite nici pentru furnizarea de fonduri suplimentare pentru achiziționarea unei locuințe. Motivele sunt – se acordă împrumuturi rapide pentru perioade foarte scurte de rambursare, iar dobânzile acestora sunt mai mari în comparație cu dobânzile creditelor bancare.
Sursă: ATEBANK