Reducerea numarului de calatorii pentru a incarca buteliile GPL, inseamna cumpararea unui kit de butelii GPL pentru centrala termica. In timpul functionarii centralei termice pe gaz, apar situatii cand alimentarea cu gaz este intrerupta noaptea, iar incalzirea se opreste.
Acest lucru le ofera rezidentilor multe inconveniente, deoarece este necesar sa se monitorizeze in mod regulat umplerea buteliilor. Este posibila realizarea unei conexiuni de grup a dispozitivului de incalzire folosind un kit de butelii GPL. Caracteristicile de design ale kitului, iti permit sa combini de la 2 pana la 6 butelii GPL.
Cum functioneaza un kit de butelii GPL?
Kitul este impartit in numere de butelii separate, fiecare dintre acestea fiind echipata cu propriul regulator de presiune. Grupul de lucru al buteliilor alimenteaza cu gaz linia de alimentare a centralei. Trecerea la puterea de rezerva se realizeaza automat dupa terminarea gazului in buteliile principale cu semnalizare automata. Trecerea automata la locul de munca din grupul principal se efectueaza dupa realimentarea completa.
Utilizarea unui kit de butelii GPL iti permite sa maresti intervalul de timp dintre realimentari. Sunt posibile diferite optiuni de conectare: un reductor comun, care este montat pe linia de iesire; dispozitiv individual instalat pe fiecare butelie. In ciuda costurilor crescute, a doua optiune este mai sigura.
Cum se efectueaza incalzirea cu butelii GPL?
Este important sa conectezi corect buteliile la centrala, asigurandu-te in acelasi timp ca sunt indeplinite cerintele de siguranta. Este necesar sa utilizezi un reductor corespunzator in performanta. Un dispozitiv proiectat pentru un debit de gaz de pana la 2 mc/h poate fi utilizat pentru alimentarea cu gaz lichefiat, iar un reductor cu o capacitate de pana la 1 mc/h, este destinat sobelor si nu poate fi folosit pentru centrala termica.
Implementarea masurilor de conectare a centralei termice ar trebui sa fie incredintata unor profesionisti care au urmat o pregatire speciala si sunt autorizati sa efectueze astfel de lucrari. Instalarea buteliilor GPL nu este permisa in camera centralei. Acestea trebuie montate intr-o incapere speciala. Actualele documente de reglementare privind securitatea la incendiu, reglementeaza regulile de instalare a buteliilor GPL.
Normele interzic amplasarea lor intr-o camera comuna cu centrala. Este permisa instalarea buteliilor GPL intr-o camera din apropiere sau in afara cladirii intr-o cutie metalica speciala. Depozitarea buteliilor goale trebuie efectuata in aer liber, si cu toate acestea, este mai bine sa umpli buteliile GPL la timp.
Pentru a preveni inghetarea recipientelor instalate intr-o cutie metalica, este necesar sa se utilizeze materiale termoizolante care nu sunt supuse arderii. Nu este nevoie sa reconfigurezi dispozitivul de incalzire daca acesta este corect convertit si conectat in conformitate cu toate cerintele.
Conditiile obligatorii de functionare sunt: instalarea de elemente suplimentare menite sa mentina o presiune constanta a gazului si posibilitatea de functionare stabila a centralei, atunci cand presiunea gazului scade la 4 mbar.