5 cele mai uimitoare destinații pentru a vedea Aurora Boreală în lume


0

Ești pasionat de natură și dorești să trăiești o experiență unică? Aurora Boreală reprezintă unul dintre cele mai încântătoare fenomene pe care le poți vedea în timpul vieții, așa că pornește la drum, alături de familie și prieteni, în căutarea spectacolului de lumini de pe cer. Află în continuare unde să călătorești pentru a admira peisaje de vis, cu străluciri de basm și culori feerice. 

America de Nord: Aurora Boreală în SUA sau Canada

Canada și Alaska sunt destinații populare pentru pasionații acestui fenomen natural spectaculos. În Yellowknife, Canada, cea mai bună perioadă pentru a vedea Aurora este august – aprilie, în timp ce în Fairbanks, Alaska, fenomenul poate fi observat între lunile septembrie și aprilie. Yukon din Canada este o destinație mai puțin cunoscută, dar la fel de spectaculoasă pentru observarea Aurorei Boreale. Aceste locuri oferă peisaje sălbatice și oportunități unice de excursii montane, croaziere și itinerarii turistice. Potrivit unui studiu realizat de Universitatea din Alaska Fairbanks, probabilitatea de a vedea Aurora Boreală în Yukon este de 95% dacă vizitezi regiunea pentru o perioadă de cel puțin trei nopți. 

Finlanda – Moș Crăciun colorează cerul de iarnă

Cele mai citite articole

Un alt loc popular pentru a vedea Aurora Boreală este Finlanda. În special în Rovaniemi, considerat „casa oficială” a lui Moș Crăciun, Aurora boreală poate fi văzută în perioada septembrie – aprilie. Combină o vacanță la schi sau o călătorie în satul spiridușilor cu explorarea peisajelor inedite, cu zările în flăcări albastre, violet, roșii, galben-verzui. Vei oferi celor dragi o vacanță memorabilă, iar fotografiile și filmările nocturne vor reprezenta adevărate spectacole vizuale, cu jocuri de lumini și caruseluri de culori. În Laponia găsești multe locuri unde se vede Aurora Boreală: Ivalo, Kemi, Porvoo sunt destinații excelente pentru a admira „revontulet”, adică „focurile vulpii”,  așa cum denumesc finlandezii acest fenomen natural unic. Pentru că Aurora Boreală reprezintă mai mult decât un fenomen optic rezultat din intrarea particulelor de vânt solar în câmpul magnetic terestru. Este un spectacol impresionant, pe scena amplă a cerului de iarnă.

Norvegia, Islanda, Groenlanda – Luminile Nordului în toată splendoarea lor

Norvegia se află în topul destinațiilor turistice unde poți să vezi Aurora Boreală, mai ales în regiunile nordice, cum ar fi Tromso și Svalbard. Fenomenul este vizibil aici între lunile septembrie și martie. Insulele Svalbard din Norvegia sunt situate în Oceanul Arctic, la nord de Europa continentală. Aurora Boreală poate fi văzută în perioada dintre noiembrie și februarie. Poți să vizitezi și țara vecină, Islanda, ca să privești spectacolul de lumini la Reykjavik sau Jokulsarlon. Ori să mergi la Kangerlussuaq, situat în vestul Groenlandei. Acesta este un alt loc excelent pentru a vedea Aurora Boreală, în special din august ;i septembrie până în aprilie. 

Rezervă din timp biletele de călătorie, mai ales că ai pe ruta București-Norvegia avion direct și condiții excelente pentru zboruri către destinații externe din Europa și America, oricând vrei să pleci într-o aventură plină de culoare și strălucire. Planifică o vacanță inedită, care va fi apreciată de cei mari și de cei mici deopotrivă. Aurora Boreală este un fenomen fascinant la orice vârstă, așa că oferă-le celor dragi amintiri de neuitat, cu ajutorul acestui spectacol natural unic.

Cele mai citite articole


Like it? Share with your friends!

0
Torok

0 Comentarii

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *