Am primit un telefon de la Zsolt la ora 06:00 dimineata (08:00 Pakistan), este ok, dar a trebuit sa faca un bivuac sub zapada, cu folia de supravietuire, la altitudine de aprox 5900 m, sub depozitul de echipament pe care l-a lasat data trecuta. Chiar daca nu a avut cort, a sapat sub zapada si nu i-a fost frig, a trecut cu bine peste noapte.

Nanga Parbat 2012

Mi-a zis ca a fost inuman de greu sa ajunga pana la locul respectiv prin zapada cazuta in ultima saptamana. A pornit la ora 04:00 dimineata din Tabara 1 – 4900 m si pana s-a intunecat a reusit sa ajunga pana sub Tabara 2, unde a facut bivuac. Dupa urme, se pare ca americanii  au reusit sa ajunga doar ceva mai sus de Tabara 1, ei fiind acum in Tabara de Baza. Ca si metoda de asigurare a folosit autoasigurarea din rucsac.

A nins toata noaptea, incepand de ieri seara, iar acum trebuie sa astepte ca sa poata continua. De coborat nu poate cobori din cauza zapezii foarte mari, dar pentru urmatoarele 4 zile se anunta vreme fara precipitatii ceea ce il face sa priveasca optimist ascensiunea.

In continuare il vom sustine in ascensiunea sa, solitara, cu gandurile noastre de bine!