Nanga Parbat 2013 - Tabara 5

Foto: Janos Torok (Joe Indianul) - 2006

Astazi, 16 Iulie, Zsolt, Teo, Marius si Aurel au ajuns in Tabara 5 la 7300 m.

Ascensiunea a fost din nou, una dificila, ingreunata de vant puternic. In afara de vantul puternic, vremea este buna, e senin si soare iar in vale e mare de nori.

Bruno a ramas in Tabara 3 la 6.800 m, deoarece nu se simtea bine din cauza altitudinii iar maine vrea sa urce si el la 7300 m.

Nanga Parbat 2013 - Tabara 5

Foto: Expeditia Britanica Mazeno Ridge 2012

Maine dimineata, in functie de cat de puternic este vantul, baietii vor sa urce mai sus, sa faca traverseul care il au de facut in drumul spre varf, sa stabileasca inca o tabara intermediara, iar poimaine, in data de 18 sa porneasca spre varf.

Au ales sa foloseasca inca o tabara din cauza distantei foarte mari dintre ultima tabara si varf si luand in considerare si retragerea. Ideea e ca vor sa faca traverseul pe lumina, iar daca pleaca noaptea, chiar prima portiune, cea cu traverseul se face pe intuneric.

Nanga Parbat 2013 - Tabara 5

Foto: Expeditia Britanica Mazeno Ridge 2012

In legatura cu ultima portiune, am luat legatura si cu Cathy O’Dowd cea care a facut parte anul trecut din echipa care au catarat in premiera mondiala, Mazeno Ridge de pe Nanga Parbat. Şi care au urcat ultima portiune din traseu, aceeasi pe care se afla baietii acum. Recomandarea a fost sa se foloseasca o tabara intermediara sau bivuac, la fel cum au procedat si Sandy si Nick anul trecut. Vreau sa-i multumesc si pe aceasta cale lui Cathy, care a fost foarte amabila, prompta si deschisa in a-i sustine pe baieti si ne-a oferit aceste detalii.