Salut!

Scriu dupa mult timp si motivul pentru care nu am scris este ca m-a cuprins o tristete pentru ceea ce se se intimpla pe aici. Important este ca prima tentativa spre varf a esuat din cauza vremii proaste, care tot sezonul persista.

Specialistii spun ca nu se va putea atinge varful in acest an. Specialistii fiind bucatarii, care vin in fiecare an. Este un sezon cu vreme deosebit de rea. De 2 ani varful nu a fost atins si crede-ma, aici, sunt numai oameni grei, cu 13 optmiari facuti. Echipa nationala a Kazakstanului, si alte tari.

Din pacate, la prima incercare Fredrick Erickson a murit. De cand sunt aici 2 oameni au murit. Noi am pierdut 4 corturi in furtuni repetate.
Eu am dormit 3 nopti in C3 7400 m si din cauza zapezii mari nu am reusit sa ajungem in C4.
Dar asta si din cauza viscolului care ne-a surprins de 2 ori. Prognoza, desi o luam de la cea mai buna sursa, nu este foarte valabila. Deci am avut 2 tentative.

Prima ne-a intors vremea, plus 4 corturi devastate. A doua, la 7600 m, a fost vreme groaznica, Erickson a murit, viscol. Acum stam si asteptam ultima sansa. Multumesc, tineti-mi pumnii, sa mai pot incerca o data.
Planul este sa urcam pe vreme rea, sa prindem vremea buna pe varf. Imi este groaza de asta. Pana acum am urcat de 4 ori C1, 3 ori C2, 2 ori C3 si am facut de doua ori direct BC – C2, adica am sarit peste C1.  Am carat corzi fixe si am facut ce am putut. Nu stiu ce imi rezerva viitorul, eu nu am pierdut speranta.

Va salut si va imbratisez!

Zsolt

Imi lipsiti foarte tare.