Ieri, dupa-masa, Zsolt si Sebastian au ajuns la Refugiul Carrel – 3.835 m alt. Ascensiunea a fost una ingreunata de viscol puternic, dar au ajuns cu bine la adapostul refugiului. Usa refugiului a fost blocata de faptul ca era incastrata in gheata, insa au reusit sa intre.

Matterhorn 2013

Astazi fac o zi de pauza, vreme anuntandu-se tot capricioasa si ei avand nevoie de recuperare.

„Cel mai mult, ne consuma frigul si faptul ca zapada nu este compacta. Cateodata ne afundam in ea iar alta data, pe perete, este doar pulbere. In refugiu sunt -9 grade C si doar in sacul de dormit ne este bine. Nu-mi vine sa cred ca sunt aici. Privelistea e incredibila si parca se vede din elicopter. Jos, in Cervinia se vad partiile de ski si ratrack-urile, e alta lume.
Astazi este vizibilitate buna, de dimineata a fost senin, insa acum au aparut norii de altitudine.
Ne-am tot uitat dupa Aurel si Alin, insa nu i-am vazut”, mi-a zis Zsolt la telefon.

Pentru ziua de maine se anunta o fereastra de vreme mai buna, Zsolt si Sebastian, urmand sa inceapa ascensiunea spre varf in jur de ora 4 dimineata.

Astazi pe la ora 11:30 (ora Romaniei), Ramona a reusit sa vorbeasca cu Aurel la telefon si i-a povestit ca ieri au urcat pana la Refugiul Abruzzi, iar azi de dimineata au pornit mai departe insa au ajuns pana la 3100 – 3200 m, de unde au ales sa se intoarca, pentru ca i-a prins doua avalanse, una din ele, ultima, ingropandu-l pe Aurel pana la gat. Sunt ok amandoi, insa au decis sa se intoarca la baza de unde o sa urmareasca evolutia vremii si starea zapezii, urmand sa ia o decizie in legatura cu ascensiunea.